• Explorar
      • Comunidades & Colecciones
      • Fecha de Publicación
      • Autores
      • Títulos
      • Tema
    • Acerca del repositorio
      • Contactenos
    • Servicios
    • Login
    View Item 
    •   DSpace Home
    • Montecillo
    • Edafología
    • Tesis MC, MT, MP y DC
    • View Item
    •   DSpace Home
    • Montecillo
    • Edafología
    • Tesis MC, MT, MP y DC
    • View Item
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Acidos húmicos y fúlvicos en la producción hidropónica de Chile Manzano (Capsicum pubescens R y P) en invernadero

    Thumbnail
    View/Open
    Hernandez_Hernandez_A_MC_Edafologia_2011.pdf (1.255Mb)
    Date
    2011
    Author
    Hernández Hernández, Antelma
    Metadata
    Show full item record
    Abstract
    Para determinar el efecto de substancias húmicas (SH) en el crecimiento del chile manzano (Capsicum pubescens R y P), en invernadero, se evaluaron tres niveles de presión osmótica de solución nutritiva Steiner (0.54, 0.72 y 0.90 atm) y tres concentraciones de aplicación foliar de substancias húmicas (0.5, 1, 1.5 ml.L-1 de agua de las SH). Las variables medidas fueron: diámetro ecuatorial (DE), diámetro polar (DP), volumen (VOL), grosor de pericarpio (GP), numero de frutos comerciales (NFRC), numero de frutos pequeños (NFRP), número total de frutos (NTOT), rendimiento (RTO), peso seco de fruto (PSFR), firmeza (FIR), sólidos solubles totales (OBRIX), capsaicina (CAPS) y macro y micronutrientes (N, P, K, Ca, Mg y Fe. Al aplicar la solución nutritiva con presión osmótica de 0.54 junto con la fertilización foliar de 1.5 ml.L-1 de agua de substancias húmicas se observo un aumento en el volumen (VOL), número total de frutos (NTOT) y rendimiento RTO), además de que fue el tratamiento con mayor contenido de P, K, Ca, Mg y Fe. _______________ HUMIC AND FULVIC HYDROPONIC PRODUCTION IN MANZANO HOT CHILI PEPPER (Capsicum pubescens R y P) IN GREENHOUSE. ABSTRACT: To determine the effect of humic substances (HS) on growth of pepper (Capsicum pubescens R and P), under glass, we evaluated three levels of osmotic pressure Steiner nutrient solution (0.54, 0.72 and 0.90 atm) and three concentrations foliar application of humic substances (0.5, 1, 1.5 ml. L water-1 SH). The variables measured were: equatorial diameter (DE), polar diameter (PD), volume (VOL), per carp thickness (GP), number of marketable fruit (NFRC), number of small fruits (NFRP), total number of fruits (NTOT), yield (RTO), dry weight of fruit (PSFR), firmness (FIR), total soluble solids (° Brix), capsaicin (CAPS) and macro and micro nutrients (N, P, K, Ca, Mg and Fe Al applying nutrient solution osmotic pressure of 0.54 along with foliar fertilization of 1.5 ml.l-1 water humic substances was observed an increase in the volume (VOL), total number of fruits (NTOT) and RTO yield), plus that was the treatment with higher levels of P, K, Ca, Mg and Fe.
    URI
    http://hdl.handle.net/10521/381
    Collections
    • Tesis MC, MT, MP y DC [349]

    DSpace software copyright © 2002-2022  LYRASIS
    Contact Us | Send Feedback
    Theme by 
    Atmire NV
     

     

    Browse

    All of DSpaceCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjects

    My Account

    LoginRegister

    DSpace software copyright © 2002-2022  LYRASIS
    Contact Us | Send Feedback
    Theme by 
    Atmire NV